clock
Persoonlijke services
thumbs-up
Wij regelen alles
euro
Betaalde stages gegarandeerd
people
Lokale ondersteuning
certificate
Geaccrediteerde programma's

Stappenplan

Stage-Asia kan het proces van het vinden van een geschikte stage of traineeship uit handen nemen én helpt je bij alle praktische zaken. Bekijk hieronder ons stappenplan:

 1. Inschrijven: Je schrijft je online in door ons online inschrijfformulier in te vullen. Dit is vrijblijvend en kosteloos.  
 2. Eerste contact: Binnen één werkdag neemt een van onze medewerkers contact met je op om een afspraak in te plannen voor een intakegesprek. Dit gesprek kan via Zoom of je kunt bij ons op kantoor in het centrum van Amsterdam langskomen. 
 3. Intake: Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw wensen en leggen wij de processen uit. Ook krijgen we zo een beter beeld van jou en je motivatie. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos.
 4. Selectie: Na je intakegesprek beslissen we of we een programma voor je op kunnen starten om jouw buitenlandervaring te realiseren. Om deel te kunnen nemen hoef je niet de hoogste cijfers te hebben, maar wél motivatie. Ook is bij een internationale stage of traineeship kennis van de Engelse taal belagrijk: in sommige gevallen plannen we dan ook een extra telefonisch interview in met een van onze Engelstalige medewerkers. 
 5. Program Agreement & aanbetaling: Nadat je bent geselecteerd wordt een Program Agreement opgesteld: een overzicht van het exacte programma waar jij je voor inschrijft en voor tekent. Om de inschrijving af te ronden vragen we om een aanbetaling van €450,-. 
 6. Samenstellen van de documenten: Wanneer de aanbetaling is voldaan gaan we aan de slag met je CV, motivatiebrief, referenties en eventuele cijferlijst. Voor al deze documenten sturen we je voorbeelden die voldoen aan de Europese standaard. Je krijgt feedback op de documenten die je aanlevert, net zo lang totdat deze aan de eisen voldoen. Je wordt hierbij begeleid door een van onze Engelstalige medewerkers.
 7. Bemiddeling: Nadat alle documenten op orde zijn, gaan we op zoek naar geschikte bedrijven en stellen we jou voor als potentiële kandidaat. We houden je gedurende deze periode op de hoogte van de voortgang en nemen contact met je op zodra er een positieve reactie van een bedrijf bij ons binnenkomt. Vervolgens ontvang je van ons de details van het programma bij het desbetreffende bedrijf. 
 8. Pre-intake: Wanneer we een potentiële match hebben gevonden wordt er een sollicitatie interview ingepland tussen jou en het bedrijf. Voordat dit interview plaatsvindt nemen we in een pre-intake met je door wat je kunt verwachten en zullen we eventueel samen met jou oefenen.
 9. Interview: Vervolgens vindt het interview telefonisch of online plaats. In dit gesprek is het belangrijk dat het bedrijf een goed beeld krijgt van jou. Daarnaast krijg jij natuurlijk de kans om vragen te stellen over het bedrijf en de vacature. Aan de hand van dit gesprek beslist het bedrijf of je bent aangenomen. Is dit niet het geval of zie jij zelf geen match? Dan zoeken we verder naar andere bedrijven. 
 10. Contracten & betaling: Wanneer je bent aangenomen worden de contracten getekend en vragen we je om de resterende bemiddelingskosten te betalen (min de aanbetaling). 
 11. Trainingsplan: Ook stelt Stage-Asia samen met jou, het bedrijf en eventueel je school een trainingsplan op waarin staat beschreven welke werkzaamheden je gaat uitvoeren, aangepast op jouw studie en werkervaring. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
 12. Visa Documenten: Stage-Asia helpt jou met het verzamelen van de juiste documenten voor je visum aanvraag. Medewerkers van het Stage-Asia team helpen je met het invullen van de juiste informatie en het aanvragen van specifieke documenten.
 13. Visa Proces: Medewerkers van Stage-Asia begeleiden je tijdens deze periode door de visum aanvraag heen. Uiteindelijk zullen alle documenten ingeleverd moeten worden bij het consulaat of de ambassade.
 14. Huisvesting: Wanneer je bent geplaatst ontvang je van ons de details over je huisvesting. Huisvesting is vaak in een personeelsverblijf, waarbij je een kamer deelt (mannen/vrouwen gescheiden). Je hebt gratis vervoer van/naar werk, wat geregeld is vanuit het bedrijf.  Mocht je liever zelf je huisvesting regelen, dan kun je dit met ons bespreken en kunnen we je ondersteuning bieden bij het vinden van de juiste accommodatie.
 15. Vlucht: De laatste stap is het boeken van je vlucht. Via Stage-Asia kun je tegen een voordelig tarief een vliegticket aanschaffen, maar als je dit zelf wilt verzorgen dan mag dat natuurlijk ook. Aan de hand van onze checklist zullen we ervoor zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat naar je bestemming.
 16. Enjoy your time abroad! 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@stage-asia.nl of 020 68 23 026.